6 занимателни и забавни дейности на закрито

Независимо дали сте родител, който иска да задържи вниманието на децата си, или просто търсите забавление на закрито, ние ви представяме шест вълнуващи дейности, които със сигурност ще подобрят атмосферата вкъщи. 
1. Създаване на лабиринт от картонени кутии

Разгърнете въображението си и създайте от обикновени картонени кутии лабиринт, пълен с препятствия и скрити изненади. Пътеките се изграждат с помощта на картонени стени, които могат да бъдат съпроводени от скрити съкровища. Това увлекателно преживяване на закрито осигурява часове наред забавление за решаване на проблеми както за деца, така и за възрастни.
2. Търсене на играчки 

Превърнете изучаването на числата в приятна игра. Започнете, като на парчета картон напишете число заедно с брой кръгчета или квадратчета отговарящи на написаното число. Закрепете картончетата на пода с тиксо и мотивирайте детето да открие същия брой играчки, който съответства на числата. Когато всяка играчка се поставя на определеното за нея място, насърчавайте броенето на глас, като правите математиката и движението приятни.

3. Следвай лидера

Редувайте се да ръководите групата чрез упражнения, включващи подскоци, лицеви опори, клякания и други. Тази интерактивна игра популяризира физическата активност по увлекателен и приятен начин, като същевременно насърчава движението.
4. Танцувай и замръзни 

Оставете музиката да диктува движенията в тази игра. Всички участници танцуват, докато музиката внезапно спре, след което всеки трябва да замръзне в текущата си позиция. За допълнително забавление въведете думи след всяко замръзване, предизвиквайки играчите да включат шеговити движения. Върнете се в ритъма с няколко подскока  за тези, които неволно са нарушили замръзването. 
5. Състезанието на животните

Участниците могат да се превъплътят в образите на различни животни, като скачат като зайци, клякат и се движат като патици и така нататък. Това забавно и творческо занимание насърчава физическата активност заедно с изразяването на въображението.
6. Упражнения с клечки за сладолед

Напишете различни приятни упражнения върху пръчици за сладолед и ги поставете в буркан. Оставете детето си да избере произволно една клечка и му помогнете да изпълни упражнението. Тази игра предлага разнообразни варианти, като например подскоци и забавни танци, което ще доведе до смесица от смях и здравословно движение.
В заключение, дейностите на закрито могат да бъдат също толкова забавни и удовлетворяващи, колкото и заниманията на открито. Тези шест концепции предоставят различни възможности за преодоляване на скуката, като същевременно стимулират творчеството, ученето и физическата активност. Независимо дали ще изработите лабиринт от картон, ще усъвършенствате изкуството на танца или ще участвате в приятелска надпревара, тези дейности на закрито със сигурност ще създадат ценни спомени и приятни моменти за всички участващи. Така че, съберете материалите си, съберете приятелите или семейството си и нека забавлението на закрито започне!