За нас

Отбор-мечта

Спортни игри "Ти можеш ли" са част от дейностите на Сдружение "Ти можеш ли" - www.canyou.info. Нашият екип се състои от треньори, спортисти и обучители – всеки с различни умения, образование и квалификация, свързани с ранното развитие на децата. Съчетаваме различни школи и ползваме най-доброто от методиката motor skill learning (MSL), Валдорфската и Монтесори педагогика, футбола и неформалното образование.

Както всички деца, с които работим, така и ние никога не спираме да се учим. Непрекъснато обновяваме и усъвършенстваме и класовете си спрямо обратна връзка от участниците в тях, експертизата на специалисти по детско развитие и здраве и опита на международната ни мрежа от MSL треньори.
Полина е съосновател на Програма за спортни игри “Ти можеш ли?”. Има богат опит в работата с деца и младежи. Тя е сертифициран MSL треньор към Швейцарската академия за изучаване на двигателни умения. Полина се занимава професионално и с кариерен коучинг за деца и младежи. Провежда обучения чрез методите на неоформалното образование и работи по международни проекти с училища и
университети от цял свят. Преминала е обучение за Монтесори асистент-преподавател.
Вероника е съосновател на Програма за спортни игри “Ти можеш ли?”. Тя е сертифициран MSL треньор към Швейцарската академия за изучаване на двигателни умения. Вероника работи с групи деца в детски градини и придобива много опит в развиването на психомоториката и двигателната им култура. Тя е сертифицитан преподавател по метода Валдорф. Вероника се занимава и с личностен и екипен коуч на младежи и ръководители. Предстои й да се дипломира като организационен психолог.
Роскоу e запален футболист и треньор
с Level 1 FA Coaching badge. Завършва Театрално училище Силвия Йънг, след което се развива като музикант и е поддържащ актьор в редица популярни филми. Работил е деца с аутизъм в Англия. В момента е преподавател по английски в детски градини и гимназии в България. Използва артистичния си опит в работата с деца и в създаването на креативни занимания. Учил е философия в Кеймбридж и преподава „Философия и критично мислене“ на своите ученици.
  
Никола е сертифициран MSL треньор към Швейцарската академия за изучаване на двигателни умения. Играе футбол от 6-годишна възраст. Бил е част от българската Професионална футболна лига, но се налага да прекрати кариерата си заради контузия. След това започва да се занимава с треньорска дейност. Никола има опит в организирането и провеждането на спортни и развлекателни събития за деца от 2 до 7-годишна възраст. Участва в управлението на детски център.
Чавдар Спасов играе полупрофесионално футбол от 20 години. Чавдар се занимава с различни видове спорт и има опит в работата с младежи и деца. Чавдар има водеща роля в създаването на програмата за спортна подготовка за деца на възраст от 4 до 6 години като фокусът е децата да бъдат подготвени за всеки един спорт занапред. 
​Петя Мартинова e студентка в Национална Спортна Академия ,,Васил Левски’’ в трети курс. Участвала e в спортни събития, състезания и маратони, от които имам сертификати и медали.  Петя много обича децата и смята, че чрез всяка игра, взаимно се натрупва опит и знания, както и много усмивки и зареждане с добро настроение. 
​Ивайло Богданов е възпитаник на Национална Спортна Академия,  завършил бакалавърска степен "Учител по физическо възпитание и спорт" и втора специалност "Треньор фитнес".
Ивайло споделя: "Вярвам, че спортната тренировка и игрова дейност играе ключова роля във важната задача за изграждането на детето като личност. Спортната дейност помага на детето да усвои важни качества като воля, целеустременост и постоянство." 
Мая Мариянова е завършила Национална Спортна Академия "Васил Левски" със специалност педагогика на обучението по физическо възпитание и спорт. Вече от 10 години работи в областта на спорта и предучилищното образование. С много желание и любов работи с децата и с помощта на физическата подготовка под формата на игра и различни упражнения, изгражда дисциплина и личностни качества, към които децата ще се придържат в спорта, който ще изберат занапред!